Annonse
Annonse
MC-avisa

Deniz Öncü med ny seier i Moto3!

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

I helgen ble den østeriske MotoGP-runden kjørt på Red Bull Ring, og norskfødte Deniz Öncü sørget for seier i Moto3 på hjemmebane for sitt team Red Bull KTM Ajo når han rullet først over målstreken med fem tusendels sekund!

Publisert:

Før helgens runde lå Deniz på femteplass i sammendraget med blant annet tre pallplasseringer fra de siste fire løp, inkludert sin første seier som han fikk på Sachsenring i Tyskland. Helgen 4. – 6. august ble den britiske MotoGP-runden kjørt på Silverstone hvor Deniz lå an til nok en pallplassering i nesten hele løpet, men gjorde så én glipp i siste sektor på siste runde og kom dermed i mål som nummer elleve med fem viktige poeng.

Nå i helgen 18. – 20. august var det altså duket for den tiende runden på MotoGP-kalenderen på Red Bull Ring i Østerrike, som er hjemmebanen til Red Bull KTM Ajo-teamet som Deniz kjører for. Deniz og teamet var på plass og godt motivert for nye topplasseringer og viktige poeng i mesterskapet.

- Vi har vært veldig sterke i et par løp, noe som er godt å se. Vi har definitivt en stor rolle å spille i hjemme-GP for KTM, og jeg ønsker å få flere poeng. Jeg tror vi kan oppnå gode resultater igjen, og det er viktig å opprettholde utholdenheten og et sterkt tankesett, uttalte Deniz like før løpshelgen på Red Bull Ring.

Deniz var godt motivert for nye poeng i mesterskapet.
 Foto: Ajo Motorsports

Deniz var godt motivert for nye poeng i mesterskapet. Foto: Ajo Motorsports

På første fritreningen på fredagen gikk det relativt rolig for Deniz som brukte tiden godt til teknisk, mens på andre fritrening ble det tredje beste tid. KTM-føreren med norsk pass så dermed frem til lørdagens kvalifisering og uttalte følgende:

- Det er veldig godt å se at vi er svært sterke på alle baner, og å være rask er svært viktig når det kommer til å kunne konkurrere om tittelen. Jeg presset hardt og jeg kunne ha satt inn én runde til, men vi er trygge på at vi kan ha en god kvalifisering i morgen.

Og en god kvalifiseringsdag ble det på Red Bull KTM Ajo-teamet da både Deniz Öncü og hans teamkompis Jose Rueda kvalifiserte seg direkte til Q2. Deniz startet lørdagen med å sette fjerde raskeste tid på fritreningen, og i kvalifiseringen satte han tredje beste tid på 1:41.5910 som, som betød start fra første startrekke i løpet.

- I morgen vil både Rueda og jeg starte fra topposisjoner, så som et team gjorde vi en god jobb, Vi vil gi alt vi har, jeg vil kjempe for et bra resultat her i Østerrike og jeg skal nyte løpet, sa Deniz etter kvalifiseringen.

Deniz tok tredje startspor i kvalifiseringen. Her sammen med teamet og sin tyrkiske far Önder. Öncü (til høyre) i parc ferme like etter kvalifiseringen.
 Foto: Ajo Motorsports

Deniz tok tredje startspor i kvalifiseringen. Her sammen med teamet og sin tyrkiske far Önder. Öncü (til høyre) i parc ferme like etter kvalifiseringen. Foto: Ajo Motorsports

Den karismatiske KTM-føreren som er født i Oslo ble fornøyd med tredje startspor etter kvalifiseringen.
 Foto: Ajo Motorsports

Den karismatiske KTM-føreren som er født i Oslo ble fornøyd med tredje startspor etter kvalifiseringen. Foto: Ajo Motorsports

Og nok en gang kjørte KTM-føreren med norsk blod i årene et knallsterkt løp fra start og det ble et meget spennende race helt til målstreken var passert. Han gikk sterkt ut og la seg tidlig på andreplass, og byttet mellom andre og tredje gjennom nesten hele løpet. Deniz lå tett bak lederne Holgado og Sasaki som like før mål knivet om ledelsen og gjorde en liten tabbe i siste sving, da satte Deniz inn støtet og smatt tett forbi på innsiden og kom seg over målstreken 0.005 sekund foran Holgado og dro dermed i land sin andre seier i Moto3.

Deniz feiret seieren med en wheelie etter målgang.
 Foto: Ajo Motorsports

Deniz feiret seieren med en wheelie etter målgang. Foto: Ajo Motorsports

Det var tid for feiring og glede i parc ferme med når seieren var et faktum. Her blir Deniz gratulert av sin far Önder Öncü som har vært Deniz sin store støttespiller gjennom hele karrieren fra barndommen av.
 Foto: Ajo Motorsports

Det var tid for feiring og glede i parc ferme med når seieren var et faktum. Her blir Deniz gratulert av sin far Önder Öncü som har vært Deniz sin store støttespiller gjennom hele karrieren fra barndommen av. Foto: Ajo Motorsports

- Denne seieren er veldig viktig for meg og det er enda mer spesielt å vinne her i Østerrike. Vi har fortsatt flere løp igjen og det er veldig viktig å være konsistent. Teamet jobbet så hardt, og jeg er veldig glad for dem også, sa Deniz etter helgens seier.

Deniz ligger nå på en flott tredjeplass i sammendraget når ti løp gjenstår, og er absolutt en utfordrer for verdensmestertittelen i Moto3.
Neste runde er på Catalunya, Spania, helgen 1. – 3. september, før turen så går til Misano i Italia 8. – 10. september, hvor norske fans vil være sterkt representert.

Topp fem når 10 løp gjenstår:
1. Daniel Holgado – Spania – Red Bull KTM Tech3 – 161 poeng
2. Ayumu Sasaki – Japan – Liqui Moly Husqvarna Intact GP – 135 poeng
3. Deniz Öncü – Tyrkia – Red Bull KTM Ajo – 124 poeng
4. Ivan Ortola – Spania – Angeluss MTA Team – 118 poeng
5. Jaume Masia – Spania – Leopard Racing – 109 poeng

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Foto: Ajo Motorsports

Annonse
Annonse