Annonse
Annonse
MC-avisa

Yamaha R7 Cup

Troy Sem startet med roadracing i 2019 og har vært på pallen i alle løp. Nå blir det deltakelse i R7 Series 
European SuperFinale, der han sammen med Marius og Martin møter de beste førerne i Europa.
 Foto: Privat

Troy Sem startet med roadracing i 2019 og har vært på pallen i alle løp. Nå blir det deltakelse i R7 Series
European SuperFinale, der han sammen med Marius og Martin møter de beste førerne i Europa. Foto: Privat

Yamaha Norge sender ned tre førere til R7 Series European SuperFinale i Spania 22.-24. september på Aragon Motoland. Yamaha R7 Cup debuterte i år i Skandinavia, og er rettet mot både eksisterende og nye førere som ønsker å ta spranget til racerbanen. Alle konkurrerer med samme kjøretøy, noe som betyr at resultatet utelukkende er basert på førerens ferdigheter.

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2023 kl 14:31

Denne nyheten ble første gang publisert i MC-avisa nr. 8-23

Troy Sem (t.v.), Marius Ribel Jensen og Martin Eriksen har tapetsert pallen i årets R7 Cup.

Troy Sem (t.v.), Marius Ribel Jensen og Martin Eriksen har tapetsert pallen i årets R7 Cup.

R7-modellen karakteriseres som rask, smidig og med samme aggressive stil som stallkameratene i R-serien. Med GYTR-ytelsesdeler designet spesielt for modellen, er den en ideell basismodell for racing.

– Det er stor interesse for motorsport og roadracing i hele Skandinavia, og Yamaha ønsker nå legge til rette for å få flere til å oppdage gleden ved sporten. Uansett kjønn, alder og bakgrunn skaper vi et fellesskap blant førerne hvor de får lov til å teste seg selv, og det er dette som skiller seg fra andre profesjonelle racingserier, sier Peter Chadwick, salgsdirektør MC hos Yamaha Motor Scandinavia.
Han fortsetter: – Løpet er designet for å være kostnadseffektivt og lett tilgjengelig for de førerne som ønsker å jobbe seg oppover, men også de som er der for en morsom opplevelse.

Konkurransesteder og datoer:
Delkonkurranse 1: 5.–7. mai Anderstorp Raceway (SE)
Delkonkurranse 2: 2.–4. juni Rudskogen (NO)
Delkonkurranse 3: 28.–30. juli Gelleråsen (SE)
Delkonkurranse 4 / finale: 1. september Knutstorp (SE)

De beste førerne i de forskjellige nasjonale Yamaha R7-cupene blir invitert til R7 Series European SuperFinale på slutten av sesongen. Etter tre delkonkurranser har Yamaha Norge invitert Marius Ribel Jensen, Martin Eriksen og Troy Sem til SuperFinalen som går av stabelen 22.–24. september på Aragon Motoland i Spania. R7 Cup blir her en supporterklasse for World Superbike.

Marius Ribel Jensen har vært suveren i årets R7 Cup.
 Foto: Privat

Marius Ribel Jensen har vært suveren i årets R7 Cup. Foto: Privat

Martin Eriksen har tatt flest 2.-plasser og er nå på vei til Aragon.
 Foto: Privat

Martin Eriksen har tatt flest 2.-plasser og er nå på vei til Aragon. Foto: Privat

Marius har vært helt suveren i R7 Cup i år, og han er allerede vinner før de siste rundene på Knutstorp som går av stabelen etter at dette bladet er sendt til trykk. Han har delt pallen i alle løpene med Martin og Troy, og derfor er det disse tre som er representantene fra Norge.

MC-avisa tok en prat med Troy Sem som blir sponset av Yamaha-forhandler Rovik MC i Stavanger.

Hvorfor ble du interessert i roadracing?
– Jeg prøvde meg litt på Revebanen i slutten av 2018 og ble da bitt av basillen. Tok lisensen i 2019, og i fjor fikk jeg 2.-plassen i Supersport 300 med en Kawasaki 400. Jeg debuterte i Superstock 600 på den nye banen i Sokndal siste løpshelgen i fjor og tok da 2.-plass.

Hvorfor startet du med å kjøre Yamaha R7 Cup´en?
– Jeg syntes at R7 Cup var interessant. Her blir det mann og mann, da vi alle kjører på samme type MC, utstyr og dekk. Det koster kr 10.000 i deltakeravgift, men da fikk vi tre dekksett til en verdi av kr 15.000 av Yamaha. Det er også kjekt å reise til Sverige og konkurrere. R7 Cup har vært topp, og jeg gleder meg utrolig til å reise til Spania og kjøre på Aragon Motoland og oppleve World Superbike fra innsiden, avslutter en fornøyd Troy intervjuet med.

Rovik MC AS er en av sponsorene til Kim Troy sin R7-satsing. Her er Troy Sem (t.h.) avbildet med Jone Larsen som er R-entusiasten hos Rovik MC på Forus!

Rovik MC AS er en av sponsorene til Kim Troy sin R7-satsing. Her er Troy Sem (t.h.) avbildet med Jone Larsen som er R-entusiasten hos Rovik MC på Forus!

MC-avisa gratulerer Marius, Martin og Troy med deltakelsen i Aragon, og håper at de tapetserer pallen!

Annonse
Annonse