Annonse
Annonse
MC-avisa

Sondre «Gekko» Haga med god andrerunde i Spansk mesterskap

Sondre «Gekko» Haga kjørte sesongens femte løp i Spansk mesterskap i helgen. På søndag kom han på 9. plass. Løpet ble kjørt i Entrimo, i Spania, helt vest mot Portugal.

Publisert:

Spansk mesterskap er en nasjonal cup der det kjøres flere klasser. I den høyeste klassen TR1 kjøres det 6 løp igjennom sesongen. Det er 178 deltakere på løpet, men bare 10 utøvere i denne klassen, da det krever et svært høyt ferdighets nivå for å kunne kjøre denne klassen.

Begynner å føle seg mer komfortabel
Det er et ekstremt høyt nivå i det Spanske mesterskapets TR1 klasse.

-Jeg var nok litt for passiv i første runde, hadde ikke helt trua. Jeg er veldig misfornøyd med første runden. Men så opplever jeg på andre runden, at for første gang er ikke de høye kantene problemet. Når jeg kommer ut på andre runden så har jeg en mye bedre selvtillit og halverer antall prikker. Det er en veldig nyttig opplevelse. Og jeg føler selv at jeg kunne faktisk kjørt enda bedre i siste runden. Jeg ser på det som en veldig god anledning til å pushe nivået og utvikle meg som utøver og jeg tar nye steg på veien, sier Sondre «Gekko» Haga.

Mentale forberedelser i egen stol i depo-teltet.
 Foto: Team SondreGekkoHaga

Mentale forberedelser i egen stol i depo-teltet. Foto: Team SondreGekkoHaga

Viktig for å fortsette utviklingen
-Dette er verdens tøffeste nasjonale liga, uten tvil. Det er utenfor komfortsonen at den store utviklingen skjer. Sondre utvikler seg bra og han blir stadig mer komfortabel med dette ekstreme nivået. Han hadde en anstendig 2. runde og det må vi ta med oss. Det aller viktigste er å fortsette å utvikle seg. Skal Sondre bli best i verden, så er det her det skjer, sier Manager og Far Martin Haga.

Ryddighet og struktur blant mekanikerne i GASGAS teltet.
 Foto: Team SondreGekkoHaga

Ryddighet og struktur blant mekanikerne i GASGAS teltet. Foto: Team SondreGekkoHaga

NM Lag til helgen
-Vi har samlet et klubblag i Riska Motorsykkelklubb, som stiller opp på NM Lag i Oslo (OMS) neste helg. Jeg skal kjøre sammen med Daniel Seldal og Daniel Tangen. I tillegg så stiller det også et damelag fra klubben. Det er alltid kjekt å kjøre NM lag. Der er trivsel og lave skuldre og pleier å være en hyggelig sosial happening som jeg ser frem til, sier Sondre «Gekko» Haga

Annonse
Annonse