Annonse
Annonse
MC-avisa

Sondre "Gekko" Haga med fantastisk 2. runde på søndag

Den 24 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes tok en viktig 5.plass i søndagens løp i Franske Vertolaye.

Publisert:

Fjorårets verdensmester i Trial2 mistet i dag VM tittelen til Engelske Billy Green, men Sondre beholder 4.plassen sammenlagt med et nødskrik når sesongen i dag avsluttes.

Fantastisk 2. runde
-Jeg hadde en dårlig første runde og havnet helt nede på 17 plass. Absolutt ikke godkjent, men det var ganske jevnt og kun 8 prikker opp til 2. plassen. På 2. runden kjører jeg helt opp mot mitt beste og klatrer jeg fra 17. til 5 plass, en av de villeste opphentinger jeg har prestert, sier en fornøyd Sondre «Gekko» Haga etter løpet søndag.

Det tok tid
-Det har vært en fryktelig tung start på helgen og slik som det utviklet seg så ble det helt avgjørende for sammenlagt plassen at han presterte så godt på sisterunden i dag. Når han kjørte ut etter pausen i dag hadde han mistet en plass i sammendraget, men han leverte i seksjon etter seksjon på andrerunden og kom i mål og hadde tatt den plassen tilbake. Vi må glede oss over at han klarer å snu det etter en og en halv dårlig dag. Motgang adler mannen sies det, og det tenker jeg stemmer på en prikk. Det er veldig bra gjort og jeg tror at han kan lære mye av dette. Dette sitter i hodet og styring av det mentale fokuset og spenningsnivået, sier manager og far Martin Haga.

2023 sesongen er over
-Årets utendørs VM sesong er slutt. Det har vært en litt variabel sesong med hele 2 seiere, en 2. plass og tre 3. plasser. Men i år har hans dårlige dager vært dårligere enn i fjor. Da var han på pallen i alle unntatt ett løp.

Fortsetter med GasGas Teamet
Heldigvis har han kontrakt med GasGas over flere år så dette året slipper han å bruke tid, energi og fokus på å skifte team. Sondre har nå kommet veldig bra på plass i dette meget kompetente og hardtsatsende teamet. Han har er et veldig godt utgangspunkt for videre utvikling gjennom vinteren og neste år sesong. Det gleder vi oss til , sier manager og far Martin Haga

VM lag neste helg
- Nå er det VM Lag på programmet. Det er veldig gøy å være på lag med mine Norske lag kamerater, Jarand Mathias Vold Gunvaldsen og Mats Nilsen. Vanligvis er vi konkurrenter på løp, men en gang i året er vi på samme laget. Det pleier å være en annerledes og kul opplevelse. Vi skal trene sammen den neste uka, så dette ser vi frem til, sier Sondre «Gekko» Haga