Annonse
Annonse
MC-avisa

Trial VM lag:

Første, tredje og femteplass!

Det Norske herrelaget kom på en flott 5. plass i VM lag i Trial i Franske Auron på søndag. På herrelaget kjørte fjorårets verdensmester i Trial2, den 24 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, sammen med Jarand Mathias Wold Gunvaldsen fra Grimstad og Mats Nilsen som også er fra Riska i Sandnes.

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2023 kl 13:36

Auron er et vintersports sted som ligger i fjellene nord for Nice i Frankrike. Løpet startet på ca. 1600 moh og seksjonene lå opp til ca. 1900moh.

Fra venstre: Jarand Mathias Wold Gunvaldsen, Mats Nilsen og Sondre «Gekko» Haga

Fra venstre: Jarand Mathias Wold Gunvaldsen, Mats Nilsen og Sondre «Gekko» Haga

Disse tre førerne utgjorde det norske herrelandslaget i Trial. De kjørte i høyeste klassen og målte krefter med verdens beste førere/lag i dag.

- For oss som er vant med å kjøre individuelt i konkurranse, er det en energiinnsprøytning å kjøre et mesterskap som lag, på tampen av sesongen! Og det er alltid stas å representere Norge. Uka til nå har vært veldig kjekk, mye sosialt og det føles vel nesten som å være på leirskole. Det er noe spesielt med lagkonkurransene der vi kjemper sammen og løfter hverandre opp. Selv om vi ikke klarer å klatre i plasseringene i år sammenlignet med tidligere år så er dette første gangen det skiller så lite. Vi kniper innpå år for år og neste år tenker jeg vi skal vi ta et step eller to opp, sier Sondre «Gekko» Haga.

Plassering som i fjor
Det norske laget har historisk kommet på 6 plass i alle årene fra 2015 til 2019. I 2020 ble det ikke noen lagkonkurranse på grunn av pandemien. I 2021 valgte laget å kjøre klassen «International Trophy» og vant den med klar margin. I fjor gikk de opp igjen til øverste klasse og tok en fin 5 plass. I år ble det igjen en 5. plass i den øverste klassen.

-Herrelaget vårt er blitt bedre og bedre de siste årene og marginene til neste lag er helt minimale i år. Vi hadde brukbart heng på England helt til siste seksjon, men dessverre kom de seirende ut av dette med bare 4 prikker, sier manager og far Martin Haga.

Bilde av alle de norske lagene, bakerst fra venstre Jone Sandvik, Jarand Mathias Vold Gundvaldsen Mats Nilsen og Sondre «Gekko» Haga. Forrest fra venstre Ingeborg Aurora Bergersen, Huldeborg Barkved, Mette Fidje og Seline Meling

Bilde av alle de norske lagene, bakerst fra venstre Jone Sandvik, Jarand Mathias Vold Gundvaldsen Mats Nilsen og Sondre «Gekko» Haga. Forrest fra venstre Ingeborg Aurora Bergersen, Huldeborg Barkved, Mette Fidje og Seline Meling

Bronse til damene
Norges Damelag består av Huldeborg Barkved fra Tau, Seline Meling fra Sandnes og Mette Fidje fra Kristiansand. De leverte en fantastisk 3. plass i dag.

Seier til TDN Challenge laget
Jone Sandvik og Ingebord Aurora Bergersen vant sin klasse TDN Challenge. TDN Challenge er et mikset lag klasse, med en mannlig og en kvinnelig fører på hvert lag og der ingen av de har kjørt lag VM før. Jone Sandvik fra Tau og Ingeborg Aurora Bergersen fra Skiptvedt var på laget som vant klassen sin i år.

Mye publikum
-Franskmenn elsker motorsport og legger til rette for publikumsvennlige arrangement. Det ble bra publikums trykk også denne helgen. I tillegg har det vært en bra norsk gjeng som er her, så det har vært en super helg, sier Sondre «Gekko» Haga.

Annonse
Annonse