Annonse
Annonse
MC-avisa

Rogalandsk helgekos med Yamaha Tracer 7 GT

Foto: Anders Eidevik

Foto: Anders Eidevik

Som motorsyklist med adresse i Tromsø – der vinterens siste krampetrekning (les: nysnø) i år kom så sent som 1. juni – er det viktig å benytte de mulighetene til MC-kjøring som dukker opp. For noen uker siden var jeg på hjemlige trakter, og var så heldig å få låne en Yamaha Tracer 7 GT av Rovik MC over ei helg.

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2023 kl 22:05

Sportstourerne Tracer 7 og 9 har funnet veien til mange norske motorsyklister. For meg er det særlig den minste utgaven som har en helt spesiell plass i mitt MC-hjerte. Da den kom i 2016 var den ca. 20 kg lettere og hadde kraftigere motor enn konkurrentene Suzuki V-Strom 650 og Kawasaki Versys 650. I tillegg kostet Tracer 700, som den da het, mindre. I 2020 fikk modellen en større oppdatering med blant annet Euro 5-motor og nytt design, og året etter ble modellnavnet endret til Tracer 7.

Modellen jeg hadde i hende denne helgen var en GT-utgave, som på Tracer 7 vil si komfortsete, høyere og bredere vindskjerm og harde sidevesker med 20-liters lagring. Sistnevnte var ikke påmontert.

Ved å gå for GT-utgaven av Tracer 7 får du en bredere og høyere vindskjerm, bedre sete og ikke minst to sidekofferter. Her fra undertegnedes test av modellen i MC-avisa nr. 6-21.
 Foto: Simen Lovin Solgård

Ved å gå for GT-utgaven av Tracer 7 får du en bredere og høyere vindskjerm, bedre sete og ikke minst to sidekofferter. Her fra undertegnedes test av modellen i MC-avisa nr. 6-21. Foto: Simen Lovin Solgård

Anledningen for denne Sandnes-turen var redaksjonell bistand og produksjon av MC-avisa nr. 7-23. Derfor ble det lite tid til kjøring de to første dagene jeg hadde sykkelen, men jeg fikk skvist inn to ettermiddagsturer på jærske småveier. Været var typisk for landsdelen; med en god dose av både regn og vind. Det fikk meg til å tenke på mitt første møte med denne modellen, en dagstur fra Oslo opp langs Randsfjorden og ned langs Mjøsa. Også den gang i skiftende bygevær – uten at det la særlig demper for MC-gleden verken da eller nå!

Tracer 7 har gjennomgående gode kjøreegenskaper, og personlig synes jeg den også har utseendet med seg.
 Foto: Anders Eidevik

Tracer 7 har gjennomgående gode kjøreegenskaper, og personlig synes jeg den også har utseendet med seg. Foto: Anders Eidevik

På søndagen var det endelig tid for en noe lenger tur, og valget falt på å kjøre tur/retur Sirdal på Fv450. En nydelig tur som byr på variasjon i både natur og veityper. Nok en gang lot jeg meg begeistre over lille-Tracer sine kjøreegenskaper. Det er liksom ingenting som kan skremme den, og den løser alle oppgaver og utfordringer uten å blunke. Selv om dette er en sportstourer, er ikke akselavstanden større enn 1460 mm. Dette kombinert med dekk på 17 tommer er med på å sikre høy mobilitet i svingene. Bare la blikket, styrekommando og gasskontroll gjøre jobben, og festreisen er sikret.

Vakkert landskap på vei til Sirdal på Fv450.
 Foto: Anders Eidevik

Vakkert landskap på vei til Sirdal på Fv450. Foto: Anders Eidevik

Personlig har jeg i MC-sammenheng en dragning til det enkle, og derfor er det ikke et minus i min bok at Tracer 7 GT ikke kommer med mer elektronisk stæsj, slik storebror 9 GT gjør. Hvis vi ser på nøkkelbegrepene ytelse, smidighet og touringkapasiteter – som Yamaha har brukt i sin omtale av sykkelen – er den neppe aller best på noen av områdene om vi ser på mellomklassen som helhet. Men det er nettopp kombinasjonen av disse som gjør Tracer til en vinner.

Da jeg kom hjem til Tromsø, ble det blant annet en nydelig tur til Soldalstrand. Anbefales om du er i området!
 Foto: Anders Eidevik

Da jeg kom hjem til Tromsø, ble det blant annet en nydelig tur til Soldalstrand. Anbefales om du er i området! Foto: Anders Eidevik

Vel hjemme i Tromsø fortsatte MC-sesongen med flotte småturer i området på T7-en min. Og i august skal jeg endelig kjøre til Lofoten på motorsykkel. Det skal bli en høydare!

Takk til Rovik MC på Forus for utlån av sykkel.
 Foto: Ole Martin P. Eidevik

Takk til Rovik MC på Forus for utlån av sykkel. Foto: Ole Martin P. Eidevik

Annonse
Annonse